LOADING

Meerdere inkomstenbronnen: waarom zou je dat doen?

by Monique Andersen May 12, 2020

Afgelopen periode was en is in zekere zin nog steeds heftig, confronterend, uitdagend, hoe je het ook wilt noemen. Ineens werden we gedwongen thuis aan het werk te gaan. Of, en dat is een doorn in het oog van ondernemers, verboden je werkzaamheden uit te oefenen. En daar zit je dan. Sommigen hebben nog iets kunnen doen om nog enigszins omzet te kunnen genereren. Maar voor de meesten zal gelden dat er een groot omzetverlies is (geweest) en dat zij het alleen gered hebben door een subsidie àls zij daarvoor in aanmerking kwamen. Ik merk dat deze bizarre situatie waarin de hele wereld verkeert, bij velen de ogen heeft geopend. We mogen nu langzaamaan in stappen “los” van de overheid, maar wie kan uitsluiten dat er geen tweede virus golf zal volgen? Of dat er weer een situatie ontstaat waarin je als ondernemer of als werknemer je werk niet meer mag uitvoeren? Ook voor mensen die op oproepbasis werken een penibele situatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Jaja, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dan? Hoe fijn zou het  zijn als je over meerdere inkomstenstromen zou beschikken? Dat wanneer het met je eigen zaak wat minder gaat, of je bv. onverhoopt ziek wordt,  je toch inkomsten uit een andere bron zou blijven ontvangen? Iets wat je part-time kan doen zodat het niet ten koste gaat van je core-business of wat je kunt integreren in je eigen business. Je een passief inkomen opbouwt waarbij je een pensioen voor jezelf creëert. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Het moet ook bij jou als persoon en in jouw leven passen. Wat ik in deze blog graag wil uitleggen is wat het samenwerken met het bedrijf Forever kan betekenen voor jouw gemoedsrust en inkomstenspreiding.

Inkomstenspreiding binnen de Health & Wellness sector

Deze periode gaan ondernemers in de zogenaamde ‘contactberoepen’ weer van start. Eigenaren van praktijken in de fysiotherapie, acupunctuur, mesologie, natuurgeneeskunde, vitaliteit, yoga, shiatsu, personal training en sportscholen hebben het voordeel dat zij al de aanloop hebben van cliënten die geïnteresseerd zijn in gezondheid. De producten die Forever produceert en voert vallen onder de Health & Wellness sector. Een branche die explosief groeit door de steeds kritischer wordende consumenten die voor kwaliteitsproducten gaan en steeds meer letten op wat zij innemen en op hun huid smeren. De producten voor voedingssuppletie, gewichtsbeheersing, persoonlijke verzorging, huidverzorging en bijenproducten van Forever dragen dankzij hun hoge kwaliteit bij aan o.a. een zo optimaal mogelijk immuunsysteem. Niet voor niets zijn er steeds meer top- & Olympisch sporters die gebruik maken van deze hoogwaardige voedingssupplementen.  Fijn om als niet-topsporter ook deze hoogwaardige supplementen te kunnen gebruiken. Een mooie manier om je cliënten een extra service te kunnen bieden en voor jezelf een extra inkomstenstroom te genereren. Uiteraard werkt deze manier van aanbevelen alleen als je zelf als praktijkhouder c.q. trainer enthousiast bent over deze producten. Aanbevelingsmarketing wordt dit ook genoemd. Jij beveelt aan, Forever zorgt voor de goede kwaliteit en jij wordt beloond met extra inkomsten voor het helpen van anderen.

Hoe werkt aanbevelingsmarketing dan?

Mocht jij als bv. eigenaar van een fysiotherapiepraktijk andere fysiotherapeuten enthousiast maken die ook ambassadeur willen zijn voor Forever, ontvang je bonus over hun omzetten. Forever ziet dat als een beloning voor jouw energie en moeite in de vorm van royalties. Een sportschoolhouder kan bv. zijn/haar personal trainers die in loondienst zijn met een uren-contract extra verdiensten laten ontvangen door het integreren van deze producten binnen de sportschool. De personal trainers hebben vaak ook hun eigen privé cliënten buiten de sportschool en daarvoor kunnen zij de producten ook inzetten. Die extra verdiensten worden uitgekeerd door Forever. De sportschoolhouder ontvangt dan ook weer een bonus over de omzetten van de personal trainers. De personal trainers kennen ook andere collega’s in hun vakgebied en kunnen op hun beurt weer anderen bekend en enthousiast maken over deze mooie producten en werkwijze. Zij ontvangen dan weer bonus over hun eigen ‘teamleden’. En zo ontstaat er een mooie ‘olievlek’ die een positieve invloed heeft op de gezondheid van anderen en hen kan helpen zorgelozer in het leven te staan.

De dame in de foto bovenaan deze blog is een collega van mij in Schotland. Zij heeft Forever leren kennen, raakte zo enthousiast over de producten en mogelijkheden met deze manier van werken in de tijd dat zij een yoga-praktijk runde. De producten gaven haar meer energie en de manier van werken gaf haar veel meer vrijheid. Momenteel concentreert zij zich op het helpen van anderen om hun doelen in het leven te bereiken. En voor iedereen is dat uiteraard anders. De één wil meer inkomsten, een ander heeft riante inkomsten en geen vrije tijd, een ander smacht naar een betere werk-privé balans, een ander zoekt meer persoonlijke ontwikkeling, een ander wil met een kleine investering voor zichzelf kunnen starten (anders dan in het traditionele ondernemerschap). Zo veel wensen, zo veel mogelijkheden.

Op weg naar financiële onafhankelijkheid

Kortom, deze manier van werken ging afgelopen lock down periode gewoon door. De live bijeenkomsten waren in no-time online georganiseerd. De bestellingen konden worden thuis bezorgd als klanten daar de voorkeur aan gaven of verder weg woonden. Coaching & training vonden ook online plaats. Daarentegen konden mijn andere werkzaamheden, welke ik met veel plezier combineer met mijn business, niet doorgaan omdat betreffende locatie noodgedwongen dicht moest. Voor mij is het afgelopen periode nog duidelijker geworden dat het verstandig is om te zorgen voor verschillende inkomstenbronnen en dat ik blij ben dat ik heb gekozen voor deze manier van werken voor mijn financiële onafhankelijkheid.

Wil jij weten of dit bij jou en in je leven past? Neem dan gerust contact met mij op. Online kun je zonder verplichtingen een afspraak maken in mijn agenda via Calendly of via mijn website www.MoniqueAndersen.nl